Gilby van den Brink

Vanaf mijn 18e jaar ben ik rij-instructeur. Ik zag mijn vader telkens met mijn vrienden de meest leuke dingen doen. Ritjes naar Amsterdam en Zandvoort oefenen in de Mac drive en parkeergarage. Mijn vrienden vonden het top wat er allemaal gebeurde: filmpjes, foto’s en leuke opdrachten werden uitgewisseld. Maar ja, ik deed op dat moment wel een boekhoudersopleiding. Ik kon goed rekenen, dus 1 en 1 was al snel 2.

Twee jaar heb ik deze opleiding gevolgd en de keuze gemaakt om direct na het behalen van mijn rijbewijs de rij-instructie in te gaan. Mijn pa vond dat geweldig, want wij hadden het er thuis eigenlijk nooit eerder over gehad. Het was een verrassing voor mijn ouders. Tevens was ik zelfs even de jongste rij-instructeur van Nederland.

Nu heb ik er inmiddels vanaf 2012 al heel wat kilometers instructie op zitten, gemiddeld 50.000 km per jaar.
Nu wij met z’n drieën zijn, merken wij dat het netwerk steeds omvangrijker wordt. Niet zozeer de grootte van ons afzetgebied, want dat willen wij beperkt houden tot Harmelen, Vleuten, Woerden, Linschoten, Kamerik en Leidsche Rijn. Binnen een straal van 10 kilometer bereiken wij nu al zoveel mensen dat we op ongeveer 100 examens en 100 toetsen per jaar zitten. Vandaar dat wij een heel goede band met de examinatoren opgebouwd hebben.

Stabiliteit en betrouwbaarheid. Wie weet komt er ooit nog een famililid bij. De tijd zal het leren!