Patricia van den Brink

Voor ons als gezin werd het duidelijk dat er behoefte was aan uitbreiding van de rijschool. Voor de 2e keer weliswaar, want Gilby had zich op zijn 18e jaar al bij de rijschool gevoegd. Na 17 jaar voor een technisch handelsbureau gewerkt te hebben, kwam ik in de zorg terecht in ons eigen dorp Harmelen. Bij Batenstein ben ik met de bewoners met een niet aangeboren hersenafwijking ook 13 jaar met volle overgave aan het werk geweest.

Wij besloten als gezin om de uitbreiding van LES nog verder voort te zetten als familiebedrijf. Dat resulteerde in het opzeggen van mijn baan en voor omscholing gaan. Het was een super idee maar een zware periode qua leren. Nu merken wij dat de periode dat ik in de zorg werkzaam ben geweest ook veel voordelen heeft gehad. In de auto zitten wij met zoveel verschillende karakters, dat het elke keer weer de uitdaging is om van 0 tot het rijbewijs te komen als eindstation.

Nooit had ik verwacht dat deze materie zo enorm veel met je doet. Een sociaal karakter en een stukje opvoedkundigheid geef je toch steeds weer mee aan de leerlingen. Dus wij hebben eigenlijk een heel positieve invloed op de samenleving, zei iemand ooit eens tegen mij. Zo had ik het zelf nog niet eens bekeken! Super zoals wij hier steeds weer onze passie in kwijt kunnen.